Wat is een SSL certificaat en waarom heb je het nodig?

Vandaag de dag vormen SSL certificaten hét beginpunt van een veilige en betrouwbare website. Beschikt jouw website niet over een dergelijk certificaat, dan wordt de website per definitie als onveilig beschouwd. Maar hoe zit dat precies? Hieronder leggen we je uit wat SSL certificaten zijn, wat je eraan hebt en wat de voordelen een Extended Validation zijn.

Wat is een SSL Certificaat?

Een SSL (Secure Sockets Layer) Certificaat verzorgt een veilige en versleutelde verbinding tussen een internetbrowser en een webserver. Gegevens die tussen deze twee punten worden uitgewisseld, kunnen door de aanwezigheid van het SSL-beveiligingsprotocol niet onderschept of gestolen worden. Of een website over een certificaat beschikt, kan je zien in de adresbalk. Vind je daar een slotje en de tekst ‘https://’ in plaats van ‘http://’, dan beschikt de website over een SSL certificaat. Als er website geen SSL heeft zie je duidelijk staan: Niet beveiligd

Lees meer

SVM regelt jouw Sectigo SSL certificaat

Het hebben van een SSL Certificaat is een absolute must voor iedere website. Het geeft een betrouwbare uitstraling, helpt je hoger ranken in Google en biedt bovenal een hoop extra veiligheid voor je bezoekers. Sinds de inwerkingtreding van de AVG, ontkom je als website bijna niet meer aan het aanvragen van een SSL Certificaat. Mede hierom vraag je het certificaat beter vroeg dan laat aan. Ben jij klaar voor een dergelijk certificaat of wil je graag wat meer informatie? Bij SVM voorzien we je graag van passend advies en kwalitatieve ondersteuning.

Terug naar overzicht